
Toprak Mahsulleri Ofisi Yerköy Şube Müdürlüğü 2009 - 2010 yılı hububat alımlarına 26.06.2009 tarihi itibariyle Sekili 29.06.2009 tarihleri itibari ile Yerköy Şube Müdürlüğünde alıma başlandı.
Yerköy Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) buğday ve arpa alımlarına başladı. Hasat sezonu ile birlikte bu yıl erken açılan TMO, üreticide memnuniyet oluştururdu.
TMO önünde buğday getiren römork ve kamyon kuyruğu uzarken, TMO alımlarında taban fiyatları ise Arpa 375 Kuruş, Buğday fiyatları ise 500 Kuruş olarak belirtildi.
Toprak Mahsulleri Ofisi Yerköy Şubesi, 2009 - 2010 yılı hububat alımlarına 26.06.2009 tarihi itibariyle başlanan alımlar hakkında gazetemize şu açıklamalarda bulundular.
TMO yetkilileri planlanan alım dönemi, ilçemizde hasat işlerinin başlaması ve üreticilerimizin yoğun talebi üzerine Toprak Mahsulleri Ofisi yetkilileri ile yaptığım görüşmeler sonucu alım tarihi öne çekilerek alımlara başlatılmıştır.
TMO tarafından Haziran, Temmuz, Ağustos ayları için Arpa 375 TL/ton, Ekmeklik Buğday için 500 TL/ton, makarnalık buğday için 525 TL/ton olarak ve bir ay içerisinde bankalardaki üretici hesaplarına otomatik olarak ürün bedelleri aktarılacaktır.
Üreticilerin TMO işyerlerinde herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmamaları için ÇKS bilgilerini Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerinde güncellemeleri ve TMO’nun belirlediği bankalarda hesap açtırarak buralardan alacakları banka kartı ve kimlik kartı ile alım noktalarına gelmeleri gerekmekte olduklarını belirtiler.